Bøger om cykling

Nedenfor finder du en kæmpe oversigt over de bedste bøger om cykling. Det er blandt bøger om Tour de France, hvordan du træner på en cykel og biografier af store kendte cykelryttere.

Viser 1–12 af 42 resultater

Cykling er ikke bare en sund og let transportmiddel til hverdagens strabasser – den er også oplagt til motion. Her i Danmark, og stort set hele Europa, er cykling en af de mest populære motionsformer og sportsgrene.

Cykling findes i mange forskellige former – udover den almindelige hverdagscykel, så findes der blandt andet også racercykler, mountainbikes, gravel bikes, BMX og så videre.

Verdens største og mest kendte professionelle cykelløb er helt klart Tour de France, som har kørt i over hundrede år. Derudover er der også Giro d’Italia og Vuelta a España, som foregår i henholdsvis Italien og Spanien. Men Tour de France er det mest legendariske og mest udbredt blandt den almene befolkning.

Tour’en i Frankrig så dagens lys første gang 1903. I 1904 var ruten 2388 kilometer og gennemsnitsfarten var 24,8 kilometer i timen – der var 88 deltagere, men kun 15 kom i mål. Vinderen blev Henri Cornet, som den dag i dag er den yngeste vinder af Tour de France nogensinde – han var blot 19 år og 11 måneder gammel. Eddy Merckx, der vandt sit første Tour i 1969, er den eneste cykelrytter, der både har vundet den prikkede bjergtrøje, den gule førertrøje og den prikkede bjergtrøje – og det var i en alder på blot 24 år.

Cykling er en sund, billig og miljørigtig transportform. Det skyldes at man skal bruge benene, også kaldet rugbrødsmotoren, for at få køretøjet fremad. Mange Københavnere nøjes med en cykel eller ladcykel, i stedet for en bil, som jo er væsentlig dyrere i drift og sviner mere miljømæssigt.