Bøger om London

Her finder du en oversigt over de bedste bøger om den britiske hovedstad, London.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

London’s historie rækker helt tilbage til romertiden – siden etableringen for 2000 år siden, har London været centrum for mange vigtige begivenheder. Fra 800-tallet var hovedstaden faktisk gentagende gange hærget af danske og norske vikinger, og var i en længere periode under deres kontrol.

I dag er London en af de mest besøgte byer i verden – blandt andet på grund af dens spændende historie og kulturarv. Byen har tre seværdigheder, som står på verdensarvslisten – her er der tale om Greenwhich, Tower of London og Palace og Westminster. Derudover er byen også en af verdens mest magtfulde finansknudepunkter (sammen med blandt andet New York og Tokyo). Det er den by i Europa med den største omsætning, som i 2005 var 219 milliarder britiske pund – svarende til omkring 19 procent af Storbritanniens bruttonationalprodukt.

Officielt bor der knap 8.800.000 mennesker i den britiske storby, og tæller med hele byområdet med, så løber det tal op på knap 9.800.000. Byen er desuden det største luftfartscentrum i verden, og Heathrow Lufthavn har flere passagerer end nogen anden lufthavn i verden. Faktisk er der hele otte lufthavne i og omkring London – udover Heathrow, så er Stansted, Luton, London City Airport og Gatwick de største og bliver brugt til internationale flyvninger.

London er derudover selvfølgelig også kendt for de ikoniske røde dobbeltdækkerbusser, Big Ben, London Underground og utallige pubber.

Og netop deres undergrundssystem er det ældste undergrundsbanenet i verden – den er nemlig grundlagt helt tilbage i 1863. I dag betjener banenettet, med sine tolv linjer, mere end tre millioner rejsende, hvilket svarer til næsten en milliard mennesker om året. Busnettet er virkelig omfattende med over 700 busruter, der hver dag sørger for transport af seks millioner mennesker – svarende til Danmarks befolkning! I 2005 gav det sammen næsten to milliarder rejsende på et år.