Bøger om gin

Viser 13–16 af 16 resultater

Historien om gin

Hvad er gin egentlig? Gin er en destilleret alkoholisk drik, der er smagssat med enebær, og som primært stammer fra England. Dog bliver det i dag produceret over hele verden. Bare alene i herhjemme Danmark, bliver der produceret over halvtreds forskellige slags gin.

Navnet gin har en oprindelse i det franske ord for enebær, hvilket er genièvre. Drikken menes at have set dagens lys tilbage i 1600-tallet, hvor en medicinske professor, Fransiscus Sylvius (Holland), benyttede en blanding af alkohol og enebær, som en billig og effektiv middel mod nyre smerter. Senere spredte det sig til England, hvor blandt andet de engelske soldater under religionskrigene fik smag for den.

I EU skal gin, destilleret gin (distilled gin) og London gin aftappes ved minimum 37,5 procent ABV. I andre steder af verden, for eksempelv i USA, er grænsen 40 procent ABV.

Den nok mest populære cocktail, som indeholder gin, er nok den velkendte gin og tonic (også kendt som G&T). Det er en cocktail som stammer fra Indien, hvor britiske soldater drak tonicvand for at undgå malaria (den gang indeholdt tonic nemlig kinin, som har en præventiv effekt). For at undgå den bitre smag, så blandede de simpelthen gin i den og tilsatte lime eller citron – vupti – gin og tonic var født! I dag indeholder tonicvand ikke nok kinin til at have en effekt mod malaria.